Vores byggeprojekt

Tag: plantegning

HTH Inventar er færdigt!

Vi starter med køkkenet, Der mangler kun hvidevarerne, så er det komplet. Men da vi har købt det ved elektrikeren kommer han jo og installerer det en dag. Derudover har vi haft besøg af VVS’eren, som har monteret vandhaner ol.

Han ringede til mig i går, om vi kunne være på grunden og pege på hvor knagerne skulle placeres, men der måtte vi melde pas, og vi aftalte i stedet at han lod noget malertape ligge herude, så kunne vi markere hvor de skulle sidde.

I samme omgang fik vi over telefonen en lille beskrivelse af hvilken højde vi burde vælge, ifølge VVS’eren var normal højden følgende:
Badehåndklæder = 160 cm over gulv
normale håndklæder = 140 cm over gulv.

Vi har valgt et kompromi og sat dem ca. 150 cm over jorden.

Men lad os se på hvad der er lavet.

20160816_174839

20160816_175920

20160816_175911

20160816_175829

20160816_175833

Vi kigger videre på badeværelset.

20160816_175654

20160816_175742

20160816_175732

Vi er selv rigtig godt tilfredse indtil nu. Lad os kigge videre i bryggerset.

20160816_175948

20160816_180000

20160816_185522

Og så mangler vi lige det lille badeværelse

20160816_175934

20160816_175940

Og så kan vi lige slutte af med hvor fint opryddet grunden er ved at være.

20160816_201010

 

Køkkenopbygningen fortsætter

Vi fortsætter på vores indlæg fra i fredags.

Igen er indlægget dog først lagt op nu, hvor alt er monteret og færdigt, af tidligere nævnte årsager :)

Men lad os starte fra en ende af, vi nævnte lige kort sidst at elektrikeren havde målt forkert i forhold til strøm til opvaskemaskinen, så det kabel er ikke skjult som det burde være.


20160815_171237Vi har ikke hørt noget officielt fra Preben Jørgensen Huse omkring det, men jeg forestiller mig de skal have deres flise tryllekunstner ud og trylle det væk. Jeg er på ingen måder nervøs for det, da de jo tidligere har vist at det ikke er noget problem.

Nu hvor vi er igang med de trælse detaljer, så har vores stue fået ekstra udluftning. Da de har monteret skabene i badeværelse var bordet åbenbart en smule for langt, dette betyder at der nu er udluftning imellem stue og badeværelse. Også her regner jeg ikke med der bliver noget at se når først Preben Jørgensens folk har været herude og lukke det til. Men træls er det da.


20160815_171557Og så til det spændende. Vi starter med køkkenet hvor det begynder at ligne noget, soklen er færdig, skabene er sat, og der mangler sådan i det store og hele blot låger og bordplade.

I kogeområdet er det hele monteret.
20160815_180007

20160815_183443

20160815_175959

Jeg har hørt lidt af uformelle kilder, at de forventer det er færdig i morgen klokken 12 :)

Lad os gå videre til det store badeværelse.


20160815_18003320160815_180057

Der mangler lige lidt justering af lågerne endnu.
20160815_175815
20160815_180109

I det lille badeværelse er det også ved at være færdigt.
20160815_175808

20160815_175815

Der er ikke det store at vise herfra.

Sidst men ikke mindst, har vi lige vores bryggers endnu.
20160815_175734

20160815_175753

20160815_175724

Vi venter med spænding på dagen i morgen.

Nye tegninger – ændrede spær

Indlægget fra i går, har så vidt så ikke at holde, da der lige er kommet reviderede tegninger fra Nikolaj.

Da de har sendt tegningerne til spær producenten har, foreslog producenten en ændring af spærrerne, så vi i stedet for det lidt anerledes “pyramide” formede loft, vil få et normalt loft til kip.

Så de tegninger skal i da heller ikke snydes for, vi har valgt at ændre dem som følge af disse anbefalinger.

Så her har vi den nye tegning
Reviderede_tagkonstruktion_2

Og her er den gamle.

tegning_clean

 

Som det kan ses er det kun et par streget i køkkenet som er forandret, men når huset står færdig vil der være en ret stor forskel.

Opdateret tegninger

Vi har her til aften opdateret tegninger siden, med de nyeste tegninger og forklaringer.

I samme omgang har vi “vendt” siden om, dvs. de nyeste tegninger nu kan ses øverst, hvor de ældste tegninger og forklaringer kan ses nederst.

idéen med at vende dem rundt har været at det altid skal være det nyeste indhold som bliver set først. Der vil komme en opdatering af økonomien senere i Februar måned.

Tilretningsprocessen med Preben Jørgensen huse

Så kom vi så langt, vi blev d. 9/11/2015 kontaktet af Nikolaj fra Preben Jørgensen Huse, med de første tegninger til huset.

Men for at dette indlæg giver mening, vil jeg gerne lige hurtigt gennemgå hvad vi havde af forventninger til tegningerne, dette er også gennemgået i tidligere blog indlæg, men for klarhedens skyld forklarer jeg lige lidt af det igen.

Vi blev til at starte med forelsket i en opbygning, som vi havde set i et hus i Odense. Huset var bygget af Preben Jørgensen Huse, og havde stort set præcist den indretning vi gerne ville have, derudover var huset speciel i det vinduesparti der er i Køkken/alrummet. Opbygningen af Køkken/alrummet giver et specielt, men rigtig flot design af loftet inde i køkken/alrummet,  så denne ville vi meget gerne ramme.

Som huset forventes at se ud, dog med saddeltag i stedet for afvalmet

Derudover var plantegningen som vist herunder. Igen, vil jeg pointere at vi var ret vilde med vindues partiet til huset, og havde brugt ovenstående billede og givet adressen til Søren som gav os en pris på vinduesparti, loft til kip mm. ud fra dette.

gyldenhusevej_plantegning

Men dagene gik, og vi fik jo den her længe ventede mail fra Nikolaj.

I mailen var der 2 dokumenter, og lidt tekst der henviste til følgesedlen. Så lad os gå igennem følgesedlen først, ordlyden i følgesedlen lød således:

Hermed fremsendes tegninger til gennemgang.
Vær venlig, at gå dem godt igennem, så vi får alle rettelser med første gang.
Rettelser ud over den første gang koster penge.
Hvis I skal have andre vinduer eller udvendige døre, end dem vi har tegnet på, skal vi have besked i forbindelse med godkendelse af tegningerne, herefter kan de ikke ændres.
Placering af afløb, toiletter og emhætte er ligeledes meget vigtig på grund af støbearbejdet og produktionen af spærene.
Når HTH Vejle har lavet de endelige inventar tegninger, sendes de til Tørring VVS og Ølholm EL, som udarbejder henholdsvis VVS- og EL plan.
Tilbagemelding på tegningerne, inden 1 uge, tak.

Bemærk teksten der står med fed, var ikke med fed i følgesedlen, men jeg ville gerne fremhæve den her.
Dette var én af de ting vi ikke havde fået noget at vide om før nu. Vi har altså ét forsøg til at komme med alle de rettelser der er til huset.

Men, hvor galt kan det gå? Vi har jo været meget specifikke om hvad vi ville have og endda kommet med et hus de nærmest kunne kopiere fra – det burde jo være lige til. Vi går derfor hen og åbner den anden vedhæftning, som indeholder detail tegninger af huset.

Resultatet ses herunder

forside_bagside_hus_komplet_1_forsoeg

Jeg vil bede dig om at kigge på de to tegninger, igen, den øverste er det hus vi har bedt om, men tilpasse grunden, og her er huset som vi fik en tegning på, sammen med en besked om at vi havde ét forsøg til at rette det.

I min optik ligner det at de har bygget et hus, inden i huset med det vindues parti, jeg ringer derfor til Nikolaj, med stor undren, for hvordan kan det nogensinde hænge sammen, at vi har ét forsøg til at fortælle hvad der skal ændres når de ikke leverer tegninger der bare minder om det hus vi har bedt om?

Plantegningen som her kan ses viser også en ret tydelig forskel:

plantegning_1_forsoeg

Jeg får så forklaringen om at han aldrig har hørt om det andet hus, men blot har lavet det som han har fået at vide fra Søren, hvilket jeg jo lidt frækt til påstå ikke kan være vores problem. Men vi har så nogle dialoger frem og tilbage, og aftaler så at jeg sender tegningerne til det originale hus til ham, samt skriver til ham om de ændringer vi har til dette for at det kan passe til det vi forventer. Derudover fortæller han at når vi har bedt om få noget ændret nu, og lever det ikke op til forventningen, tilpasser de det til vi er tilfredse, hvilket da i det mindste beroliger lidt. Her overvejede jeg lidt at skrive “hele huset” retur til dem, da det jo var ret langt fra det vi bad om.

Altså, alt i alt ikke verdens bedste start.

Derudover undrer vi os noget over at vi skal tage stilling til hvor alle afløb, vandhaner mm. skal sidde allerede nu, uden at have snakket med VVS firmaet. Det vil i vores optik give ret god mening at høre dem om der var noget de kunne anbefale, de ved jo trodsalt mere om det end os andre.

Da jeg kontakter Nikolaj første gang, spørger jeg ham om en forklaring på hvordan det nogensinde kan give mening at vi skal godkende den endelige tegning uden nogensinde at have snakket med dem der har forstand på det, hvortil jeg får at vide at “det plejer at være sådan”, et svar jeg ikke kan bruge til forfærdeligt meget.

Derudover beder vi om at få et afløb i bryggerset, en ændring der åbenbart slet ikke kan lade sig gøre, denne gang med svaret “det laver de ikke længere.” Jeg er da klar over det ikke er gratis, men jeg kan ikke engang få en pris på det, svaret er bare “det laver vi ikke mere”. 

Vi har jo ikke rigtig andre muligheder end at acceptere det, men igen må jeg erkende at jeg synes det vi indtil nu har oplevet efter underskriften er skuffende.

D. 19. november modtager vi så igen tegningerne fra Nikolaj, denne gang ser de således ud.

forside_bagside_hus_komplet

Så nu ligner det noget vi kan bruge, det udvendige ser i hvert fald rigtigt ud.

plantegning_svaneparken

Også indvendigt ser det nu korrekt ud, så vi begynder da absolut at nærme os.

Men en nærmere sammenligning af de to huse viser nu alligevel en forskel.
sammenligning_hus

Hvad der falder os i øjnene her, er at den murede overlægger over vinduet, nu pludseligt ikke er muret længere, men blot består af en træbjælke. Igen udfordrer vi derfor Nikolaj på forskellen, hvortil han kommer med et i min verden voldsomt provokerende svar. svar var “det giver en merpris!”. Siden vi bad om at køkken/alrum, identisk med vores eksempelhus, men blot spejlvendt, så kan jeg absolut ikke se at vi skal til at betale mere, for at få det som vi har bedt om en pris på. Og her var vi faktisk så langt, at jeg sendte spørgsmålet videre til vores advokat som her gav os helt ret. Grundet det i min verden provokerende svar kontaktede jeg Søren, og bad ham om at træde ind, da jeg efterhånden var ved at nå min grænse for hvad jeg gad står model til.

Efter en del diskussion med Nikolaj har vi dog valgt at beholde overlæggeren, da han efterfølgende kom frem til en forklaring om at de havde fundet ud af det ikke kunne holde i længden, og ville kræve at vi fjernede et vindue. En forklaring om manglende holdbarhed kan jeg leve med, men en forklaring om merpris for noget som er aftalt er helt uacceptabelt.

Så vi er nu kommet så langt at vi har godkendt tegningerne og fået den underskrevne kontrakt fra Preben Jørgensen Huse underskrevet retur.

Nu håber vi så at det giver færre problemer i resten af tiden med byggeriet, end det vi har oplevet her.

© 2021 Svaneparken 46

Tema af Anders NorenOp ↑