Et punkt vi kom til at gå lidt hurtigt over, er resultatet er jordbundsprøven.
Vi fik faktisk prøven helt tilbage i September måned, inden vi kom frem til de endelige tegninger med Søren Daugaard.
Selve processen med at bestille prøven blev klaret fra Preben Jørgensen Huse, som bestilte den ved Sweco på vores vegne.
I alt blev der udtaget 3 prøver, de 3 prøver blev taget indenfor det område hvor vi forventer huset skal ligge, hvor prøverne er taget kan ses på dette udsnit af rapporten.
Resultatet af prøven blev bedre end frygtet, men desværre ser det ikke ud til at vi slipper helt for ekstra omkostninger til ekstra fundering. Rapporten er sendt til Søren, som ud fra den har vurderet hvor meget vi skal bruge på ekstra fundering af huset. Det estimat har ramt ca. 60.000,- og kan ses udspecificeret herunder.
– Armering af sokkel – kr. 8.000
– Udskiftning af muld med sandpude – afsat kr. 23.000
– Udgravnings- og komprimeringskontrol – afsat kr. 14.000
– Yderligere hævning af huset med ca. 30 cm – afsat kr. 15.000
Hvordan detaljerne i rapporten skal læses er jeg ikke kvalificeret til at læse, men der er i rapporten et fint resume som gør at vi selv har en chance for at forstå hvad den handler om. Det resumé vi har fået kan læses her
I de udførte boringer er intakte funderingsfaste aflejringer truffet ca. 0,3 á 0,8 m under
eksisterende terræn.
Der er i de udførte boringer truffet glaciale aflejringer af meget slapt moræneler fra ca.1,6 m under terræn til boringsbund. Med de trufne jordbundsforhold vurderes det, at den mest ensigtsmæssige funderingsmetode er en direkte fundering, muligvis kombineret med sandpudefundering eller bredere fundamenter, hvor fremtidigt terræn etableres omkring eller lidt over det eksisterende terræn.
Da der er truffet slappe aflejringer af ler skal der udføres skærpet udgravningskontrol for fastlæggelse af endelig funderingsmetode. Det skal ved udgravningskontrollen sikres at afstanden til de slappe aflejringer er tilstrækkelig stor, således der ikke forekommer gennemlokning eller utilladelige sætninger.
Det forventes, at der kan funderes direkte i frostsikkerdybde, dog skal den endelige fundering fastlægges ved udgravningskontrollen. Såfremt der konstateres slappe/opblødte aflejringer i planum og/eller ved fundamentsunderkant, kan det blive aktuelt at øge fundamentsbredden eller udføre en kombineret direkte og sandpudefundering, hvor slappe aflejringer udskiftes med velkomprimeret sandfyld.
Det anbefales, at der ilægges revnearmering, svarende til 2 Y14 i top og bund, og at der anvendes beton 12 MN i fundamenter. Alle gulve med flisebelægninger ilægges rionet.
Nu bliver det spændende at finde ud af om vi kan holde vores budget, eller om vi får store ekstra omkostninger når vi begynder at grave ud.
Skriv et svar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.