Udendørs materialer:

Mursten:

Huset bliver et fuldmuret hus, hvilket betyder at der ikke anvendes betonelementer til vægene, men at huset bliver opbygget i mursten hele vejen igennem.

Ydermursten bliver i farven bison:

mursten

Vi synes stenen er pæn og enkel og der er et lille spil i de brune farver.

Inderstenen er ikke umiddelbart en man kommer til at se, da alle vægge bliver vandskuet. De fleste steder hvor har set at der bliver bygget fuldmuret huse, har inderstenen været orange. Vi kunne dog godt tænke os en murstensvæg indenfor i vores køkken/alrum, så vi skal have snakket med muren om det er muligt at få lavet en indervæg i samme farve som ydermurstenene.

Vinduer:

Vinduerne bliver Aura + fra Rationel. Det bliver 3-lags træ/alu vinduer, der er sorte udenvendig og hvide indvendig. For at overholde A15 miljøkravene skal vinduerne være 3-lags og vi går selv meget op i at huset skal være vedligeholdelses frit, så det var ikke et svært valg at det skulle være træ/alu vinduer.

Det bliver noget lignende disse:

vinduer

Under vinduet bliver der en muret vindueskarm, både udvendigt og indvendigt.

Tag:

Vi har valgt at vi gerne vil have et afvalmet tag, da vi efter at have set de første tegninger, synes at det så bedst ud. Taget bliver sorte betontagsten. Noget lignende billedet nedenfor:

tag

Taget var dog lige ved at blive en dyr sag, da vi ved en gennemlæsning at lokalplanen ser, at der er sat krav om at tagstenene skal være lavet i tegl (ler). Denne slags tagsten er meget dyrere end betontagsten – og vi blev derfor lidt nervøse (det gjorde Preben Jørgensen Huse også, da de havde givet priser på tag til andre hus i nærheden, efter at det var betontagsten). Vi ringede hurtigt ind til Skanderborg Kommune som kunne fortælle os, at der var flere der havde bedt om dispensation til at få lov til lave taget med betontagsten og havde fået lov til det, og da de ikke må forskelsbehandle, kunne kommunen ikke se hvorfor vi (og andre) ikke skulle få lov til det også… Pyha…

Carport:

Carporten bliver en dobbelt carport på lige under 50 m2. I carporten er der også et skur som kommer til at være omkring 12 m2 stort. Skuret bliver dækket med træ, som bliver malet. Det er ikke særligt vedligeholdelses frit, men vi have kigget på hvilke muligheder vi har… For at holde taget oppe, kommer der til at være en muret søjle.