Denne side er dedikeret til de tanker og oplevelser vi har haft med plantegningen til huset. Hvad oplevede vi undervejs, og hvorfor kom vi frem til den plantegning som vi gjorde.

Da vi startede med at kigge var det eneste sted hvor vi fandt brugbare priser ved Preben Jørgensen Huse, derfor bærer vores kig af plantegninger også ret stor præg af at vi har samlet inspiration hos dem. De øvrige typehus producenter kunne, når man spørger, sagtens komme med priser som ligger i samme område for lignende huse. Så hvorfor skriver jeg dette? helt simpelt, vores erfaring har været at man aldrig skal nøjes med kun at kontakte ét firma.

Vi gennemgår her plantegningerne i omvendt rækkefølge, i forhold til rækkefølgen vi kom frem til dem i, dvs. nyeste først. Grunden til dette er at vi naturligvis ønsker at give alle jer som ikke har læst på vores blog før de nyeste informationer, og en hurtig og enkelt måde at se de rigtige tegninger på.

Hvis du skulle have lyst til at læse om hvordan vi er kommet frem til de tegninger, og hvilke overvejelser vi har været igennem, så vil jeg foreslå dig at starte med det nederste hus først, og stille og roligt arbejde dig op af.

Den endelige tegning

Tegningen vi er gået efter er tilpasset vores grund, og ligger som vi gerne vil have den, dvs. med Køkken/alrum ud mod haven.

Huset var originalt 155 m2, men da vi har flyttet en mur en smule for at få plads til indretningen i køkkenet blev der skåret en smule af alrummet af i bredden. Huset herunder er den godkendte tegning, med undtagelse af én enkelt dør imellem køkken og entré, som er vendt forkert.

 • Separat børneafdeling med 2 værelser
 • Forholdsvist stort køkken, med mulighed for 2 højskabe (der vil vi gerne have 3)
 • kun én indgang, men stadig både entre og bryggers (her laver vi et højt vindue i bryggers så vi senere kan lukke carporten til)
 • Forældre afdeling med eget badeværelse
 • Stue og kontor ligger tæt
 • Alle værelser på samme side

 

Reviderede_tagkonstruktion_2

 

Denne plantegning giver os en rigtig hyggelig stue, som kun er beregnet til at være stue, og på samme tid et dejlig lyst Køkken/alrum, med rigtig godt lys og et anerledes vindues parti. Huset er delt op med en forældre afdeling og en børneafdeling, de to afdelinger er separeret af køkken/alrummet samt kontoret.

forside_bagside_hus_komplet_profil

Carporten bliver lavet i træ, og alle stern sider i huset bliver beklædt med ivarplank, for at sikre minimalt vedligehold og malerarbejde af huset.

I bryggerset er der én dør, som kan bruges når man vil indenfor, fra haven

Skabelon

På dette tidspunkt har vi nu fået grunden, da det som beskrevet i den første blogpost lykkedes os at få fat i en grund, havde vi nu noget at gå efter, og huset som vi pt. går efter er nedenstående. Huset har vi første gang set i Odense på vores inspirations tur, der er dog nogle tilpasninger som skal laves, eks. skal huset spejlvendes og vi har en del andre rettelser vi gerne vil have lavet, men da vi ikke har lavet de endelige tegninger endnu, er det dette hus som vi her kan vise.

Siden bliver naturligvis opdateret så snart vi har noget nyt

Fordele

 • Separat børneafdeling med 2 værelser
 • Forholdsvist stort køkken, med mulighed for 2 højskabe (der vil vi gerne have 3)
 • kun én indgang, men stadig både entre og bryggers (her laver vi et højt vindue i bryggers så vi senere kan lukke carporten til)
 • Forældre afdeling med eget badeværelse
 • Stue og kontor ligger tæt
 • Alle værelser på samme side
155T_Odense

Udgangspunkt i hus som er bygget i Odense, bygget på 155T, huset skal dog spejlvendes for at passe på vores grund.

Hus efter forudsætningerne med garage ved siden af – selv tegnet

Vi valgte at gå ud fra et hus som lignede grundplanen på 155T en del, huset har vi selv tegnet i roomsketcher som på dette tidspunkt er gratis at bruge, det krævede en del timer, men i sidste ende blev vi tilfreds med resultatet, huset her er som nævnt tidligere bygget med fokus på at garagen/carporten kan være i forlængelse af huset, og derfor skal der kun tages hensyn til én indgang.

Dette giver os en del ekstra kvadratmeter at lege med til værelser i stedet for til gang areal, herunder har vi også tegnet ind hvilket gulv vi havde tænkt os i de enkelte lokaler. Tanken var på at få parket gulv i stue, køkken/alrum og soveværelse, og så have tæpper i værelserne, ud fra den tanke at det giver lidt kontrast, samt er lidt mere børnevenligt end trægulv, som desværre har den egenskab at få folk og dyr til at glide.

Huset skal tænkes ind som værende med loft til kip/saksespær i Køkken/alrum, desværre er jeg ikke dygtig nok til at tegne det ind så det er tydeligt at det er det som menes :-)

Fordele

 • Separat børneafdeling med 2 værelser
 • Forholdsvist stort køkken, med mulighed for 3 højskabe
 • kun én indgang, men stadig både entre og bryggers
 • Forældre afdeling med eget badeværelse

Ulemper

 • Langt fra kontor til stue
 • værelser på begge side (dog begrænset til at være kontor som ligger på den forkerte side)
155T rigtig rumdeling - med gulvtype

Vores egen plantegning, udgangspunkt i 155T med rumdeling tænkt i forhold til hus hvor indkørsel kører forbi huset.

Ændrede omstændigheder

Tiden går, en af de store problemer med at bygge hus, er at du ikke aner hvordan du skal tegne huset når du ikke har en grund foran dig og tegne efter. Forudsætningerne for huset skifter så ofte, at man på et tidspunkt stopper med at tegne noget indtil man får et glimt af håb for at grunden kan være lige rundt om hjørnet.

På dette tidspunkt stod vi i en situation hvor alle grunde i Svaneparken etape 2 udstykningen var solgt, da det var her vi var overbevist om at vi skulle bygge kiggede vi derfor på grundene til Etape 3.

Fælles for de grunde var desværre at det ikke så ud til at vi kunne bygge en carport i forlængelse af huset, men at det nærmere så ud til vi var nødt til at bygge carport/garage som en separat bygning. Dette er ikke kun dårligt da det giver muligheden for at spare pengene nu, og så først få udgiften nogle år senere.

De grunde vi forventede at kunne byde på kan du se herunder, den grund vi nu har købt er markeret med et rødt kryds, hvor de andre er markeret med et blåt kryds.

oversigt_grund_oensker

Etape tegning, Svaneparken, Galten, 2015

Preben Jørgensen – 155T  –  1.419.800 kroner.

I vores søgning på huse tog vi tidligere på året på rundtur, for at se alle de udstillings huse der nu var tilgængelige, i den forbindelse var vi en tur forbi Odense.

Blandt de huse vi kiggede på var der ét af dem som var ekstra interessant, og som levede op til stort set alle vores krav. Huset havde alle værelser på samme side, og som derved kunne peges imod en af de verdenshjørner hvor solen ikke bager på hele aftenen, og derved gør søvn til en mangelvare i sommerperioden, derudover var husets samlede kvadratmeter en smule større end 144T, men til gengæld med et lidt mindre køkken/alrum. Huset giver en rumdeling som gør at det giver mening at placere en carport i forlængelse af huset. Et minus ved huset er dog at man mister 7 m2 til gang areal.

Vi startede herefter med at se om vi kunne mase huset ned i 144 kvadrat meter for at gøre det lidt billigere, men blev til sidst enige om at de 155 kvadratmeter måske slet ikke var så dumt endda.

Huset vi var ude og se på var ikke 155T, men efter en snak med Preben Jørgensen Huse fik vi at vide at det var denne plantegning som det var bygget på.

Fordele

 • Separat børneafdeling med 2 værelser
 • Forholdsvist stort køkken, med mulighed for 3 højskabe
 • kun én indgang, men stadig både entre og bryggers
 • Forældre afdeling med eget badeværelse
 • Tættere placering af kontor og stue

Ulemper

 • Mangler højt loft i køkken
 • Mindre køkken/alrum
 • Vinklen er smallere end 144T
155T_Standard

Preben Jørgensen – Model 155T

Preben Jørgensen – 144T  –  1.419.840 kroner.
Denne plantegning var den første vi forelskede os i, plantegningen havde, da vi så den alt hvad vi gerne ville have. Nogle af de ting vi faldt for var saksespærret i køkken/alrummet som gjorde at huset føltes større end det var. Plantegningen har en rigtig god rum inddeling med separat børneafdeling i den ene ende. Christina faldt især for køkken opbygningen, som giver mulighed for 3 højskabe ved muren imellem køkkenet og bryggers, en detalje som vi har flyttet med over til alle de øvrige plantegninger.

Udfordringen i forhold til os var dog at jeg bruger en del tid foran pc’en, det lille værelse ved entréen skulle virke som kontor, desværre ville det gøre at vi var ret langt fra hinanden når vi begge er hjemme. Derudover er der også en udfordring i forhold til solen om sommeren, på denne plantegning vil én af børneværelserne få meget sol hvorimod den anden vil kunne holde sig køligt, sidstnævnte gav i vores bog mange minus points da vi fra tidligere erfaringer ved hvor varmt et soveværelse kan blive i soveperioden.

Fordele

 • Separat børneafdeling med 2 værelser
 • Saksespær med højt til loftet i Køkken/alrum
 • Forholdsvist stort køkken, med mulighed for 3 højskabe
 • kun én indgang, men stadig både entre og bryggers
 • Forældre afdeling med eget badeværelse

Ulemper

 • Værelser på begge sider af huset
 • forholdsvis lille Opholdstue
 • Langt fra kontor til stue

 

144T

Preben Jørgensen – model 144T

 //Martin
03/03-2016