Vi er et ungt par i midten af 20’erne, der drømmer om at starte en familie i dejlige omgivelser. Vi bor i dag i en lejlighed i Risskov, nord for Aarhus og vi arbejder begge i Aarhus.

Drømmen om at bygge vores eget hus har været længe undervejs. Jeg skulle dog lige overtales, da jeg så det som et uoverkommeligt projekt, at skulle starte helt fra bunden og tage alle beslutningerne selv. Jeg kiggede længe efter projektsalg, men vi kunne ikke finde noget der helt opfyldt vores ønsker, da vi ikke har lyst til at bo i/bygge en hvid firkant, som der lige for tiden skyder op over det hele. Når vi så kiggede på “gamle huse”, blev i vi igen og igen bekræftet i at der er rigtig meget lort derude som koster en masse penge… Det lyder meget negativt, men når man kigger inden for Aarhus Kommunes grænser, så er der bare ikke mange muligheder, hvis man ikke har den store pengepung med sig.

Martin havde fra start snakket om, at vi kunne bygge selv og med tiden fik jeg også indset, at det var den rigtige vej frem. For de sammen penge som et hus fra 60’erne eller 70’erne koster, hvor der skulle laves gennemgående renoveringer, kan vi få et helt nyt hus som vi ønsker det og som ligger et dejligt sted.

Dette er også grunden til at vi valgte/blev nødt til at kigge lidt udenfor Aarhus Kommunes grænser. Vi faldt for Galten, der ligger i Skanderborg Kommune, efter mange besøg og overvejelser. Galten ligger ca. 20 km uden for Aarhus og ligger tæt på motorvejen, hvor vi både kan komme mod nord og syd, men også mod vest på Silkeborg motorvejen. Galten er en by i udvikling og den er snart vokset sammen med nabobyen Skovby. Vi er derfor ikke så bange for at skolerne eller børnehaverne skulle lukke med tiden. Vi havde dog forventet at vi skulle vente lidt længere før at det blev relevant at kigge mod Galten, men så var grunden der lige pludselig. Læs indlægget Begyndelsen om hvordan vi lige pludselig blev grundejere.

Jeg er en rigtig by-pige og jeg kommer nok til at skulle vende mig til, ikke at have det hele omkring mig, mens Martin glæder sig til at komme lidt ud, og mærke det fællesskab der tit kommer i en mindre by. Galten er ikke en lille by, og byen gør meget for at lave arrangementer, hvor store og små kan mødes over en kop kaffe eller en sving om;-) Så er det bare lige om man er til sådan noget, men en ting der beroliger mig er, at Aarhus stadig ikke er så langt væk, så hvis nu behovet for en fin middag eller en cocktail med veninderne skulle komme snigende, så tager det kun et kvarter at komme ind til byen:-)

Martin arbejder til hverdag med IT og jeg sidder som konsulent hos Region Midtjylland. Det er egentlig mig der har den store uddannelse inden for økonomi, men det er alligevel Martin der har taget styringen med at få styr på økonomien/finanseringen af vores byggeprojekt, hvor jeg derimod tænker på fliser, køkkenelementer mm. Det fungerer fint og vi er begge med til at tage alle beslutninger sammen.

Det var lidt om os, og vores tanker om lidt forskellige ting. I skal være velkommen til at spørge, hvis der dukker spørgsmål op eller hvis i er interesseret andre ting.

//Christina

Christina og Martin

Os